Boerenmert Hapert

39e Boerenmert
15 September 2019

Boerenmert Hapert

"Iedere 3e zondag van September"

Historie

In de 70-er jaren werd een aantal jaren een beurs voor middenstanders uit en buiten Hapert georganiseerd, die plaats vond in een grote tent nabij de markt van Hapert. Aanvankelijk verleende de carnavalsvereniging voor de organisator een aantal hand- en spandiensten tegen een kleine vergoeding.

Toen de samenwerking eindigde en er geen voortzetting van die beurs zou plaatsvinden is door het toenmalige bestuur besloten om voor de, voornamelijk Hapertse middenstanders, een ''binnenbeurs''te organiseren in gemeenschapshuis Den Tref. Het doel was om te voorzien in een stukje extra inkomsten en naamsbekendheid, zowel binnen als buiten Hapert.

Omdat de ruimte in het gemeenschapshuis te klein werd, zijn er in de daaropvolgende jaren kraampjes rond Den Tref bijgeplaatst. Om zich toch te onderscheiden van andere braderie├źn en markten werd besloten om te werken aan de ontwikkelingen van de drie peilers van de boerenmert, zijnde: ''Oude (boeren) ambachten'', een ''historische optocht'' en een braderie.