Boerenmert Hapert

38e Boerenmert
16 September 2018

Boerenmert Hapert

"Iedere 3e zondag van September"

Hallo Boerenmerter,

In 2017 zal er weer veel te zien zijn op de 37ste Boerenmert. Zowel jong als oud zullen oren en ogen te kort komen om alles goed te bekijken en te beluisteren.

Op zondag 17 september is het weer zover. Even terug naar grootmoeders tijd. Het centrum van Hapert is van 10.00 tot 17.00 uur het decor voor een groot aantal ambachten, tentoonstellingen, diverse demonstraties en attracties.

De Boerenmert in Hapert is het ultieme Kempische dagje uit in het najaar voor zowel jong als oud, zeker ook voor gezinnen met kinderen. Op de derde zondag in September keert Hapert terug in de tijd en vormt het een beeld zoals het er vroeger uit zag.

De Boerenmert kenmerkt zich door Kempische gemoedelijkheid, ongedwongen sfeer, vele bezienswaardigheden en veel muziek. Daarbij is de entreeprijs bewust laag gehouden om een zo groot mogelijk publiek te kunnen laten genieten van al dat moois.
De organisatie van de Boerenmert zorgt steeds weer voor een sfeervolle aankleding van het dorpscentrum. Ze streeft er naar om een unieke markt neer te zetten, die aantrekkelijk is voor een brede doelgroep; gezinnen met kinderen, mensen die van de sfeer en traditie van weleer houden maar zeker ook voor liefhebbers van diverse muzieksoorten.
Op de Boerenmert zijn diverse oude ambachten en creaties te zien waardoor men zich kan inleven in de tijd van 1900 tot 1950. Zo zijn er bij de oude ambachten personen aanwezig die alles weten te vertellen over het vak wat men vroeger uitvoerde zoals de touwslager, de boekdrukker, de mosterdmaker, de stoelenvlechter, de klompenmaker, de sigarenmaker, de turfkloter, de bezembinder, de barbier en de tingieter.
Daarnaast zijn er verschillende demonstraties met de hulp en inzet van dieren, zoals schapen, landgeiten, paarden, koeien, ganzen en kleinvee. In totaal zijn er maar liefst circa 750 dieren aanwezig op de Mert.
Op het Boerenmertpaviljoen vindt u ouderwetse gezelligheid door afwisselende optredens van de Zjoem en Vernice. 
Een aanrader en uniek in zijn samenstelling is de historische optocht die twee keer op deze dag door het dorp trekt. In deze optocht trekken de volgende creaties aan u voorbij; de burgemeester in traditionele outfit, de pastoor met zijn pastoorsmeid, de dokter, het schoolklasje met meester en juffrouw, de melkboer met melkkar, de kolenboer met kolenkar, de nonnen, de heerboeren, de schaapherder, het boeren bruidspaar dat deze dag gaat trouwen op de hoogkar, gegoede burgers op een hoge fiets en de stroper. Ook rijden er in de optocht vele mooie oude wagens en tractoren mee. De optocht wordt gecompleteerd door een gilde, diverse aanspannen met paarden en diverse voertuigen.

Op deze dag kan jong en oud genieten van de vele attracties. Voor de kinderen is er een speciaal speel- en doeplein ingericht met kindgerichte activiteiten, waarbij de ouders in de directe nabijheid ondertussen kunnen genieten van een drankje en hapje onder het genot van een leuk stukje muziek.
Verder treft U op de Boerenmert altijd veel sfeer aan; over het gehele parcours zijn muzikale optredens. Er is een doorlopend muziekprogramma op het Boerenmertpaviljoen bij den Tref en in de Van Gerwenstraat op het Boerenmert-terras, waar diverse lokale artiesten en bands optredens verzorgen.
In de Kerkstraat op het Opa Bakkenhovenpleintje zullen de Liederentafel en een "ouw orkest" het publiek muzikaal verrassen. Naast dit alles zal er dit jaar op de markt bij Divino ook een optreden plaatsvinden van Showband Sint Joris uit Hoogeloon. Op deze locatie zal ook Harmonie Kunst Adelt en de drumband uit ons eigen Hapert optreden.
Uiteraard kan het publiek zich te goed doen aan een drankje en een hapje op de diverse paviljoens welke zijn verspreid over de route.
Het is zeker aan te bevelen om even een bezoek te brengen aan deze paviljoens want het proeven van een struif of een soepje hoort er bij!
Op de grote braderie met ca 200 kramen, waar uw gulden nog een daalder waard is, kan men plezierig aankopen doen. Er is een breed aanbod van producten en het is verbazend wat hier allemaal te koop is voor zo weinig geld. Kortom, dit is een dag die u zeker niet mag missen en die interessant is voor jong en oud, met veel muziek, sfeer, bezienswaardigheden en dat voor een historisch lage prijs. 

Komt u ook kijken? Wij verwelkomen u graag.
De entree bedraagt € 3,= per persoon en € 1,= voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Kinderen onder 4 jaar gratis.

Al met al een gezellig dagje uit in Kempische sferen van weleer.

Voor meer informatie kijk dan even verder op de site.

Tot Ziens,
Stichting Boerenmert

Ps: Middels deze link krijgt u een kleine impressie van wat u zoal kunt verwachten op onze Boerenmert: http://www.mijnalbum.nl/Album=N4GDYHOT
37e “Boerenmert” Hapert wederom zeer geslaagd!

Bedankt Het was zondag 17 september jl. weer volop genieten tijdens de 37e Boerenmert in Hapert. De weergoden waren ons wederom erg gunstig gezind en het werd mede daardoor een zeer geslaagde dag. De organisatie van de Boerenmert wil dan ook langs deze weg nogmaals alle bezoekers, vrijwilligers, deelnemers, sponsoren en vooral ook alle inwoners van Hapert, vooral hen die aan het parcours wonen, bedanken voor hun bereidwillige medewerking aan de Boerenmert. Hopelijk kunnen wij ook volgend jaar weer op jullie steun rekenen.   Tot volgend jaar op de 38e Boerenmert Hapert op zondag 16 september 2018!   Stichting Boerenmert Hapert

Webdesign Mike Vosters en Milou van Ham