Boerenmert Hapert

38e Boerenmert
16 September 2018

Boerenmert Hapert

"Iedere 3e zondag van September"

Wat hebben we zoal te bieden

Boerenmert Hapert heeft in 2017 heel wat te bieden.In de nabijheid van het Boerenmert Paviljoen en BoerenErf:

  • Optredens van vlegeldorsgroep De Lichtaartse Kloppers uit Lichtaart.
  • Op het Boerenerf vele gebruiksvoorwerpen van weleer, alsmede diverse boerderijdieren zoals kippen, koeien, schapen, paarden.
  • Maar ook een groot speel- en doe plein voor kinderen. Je treft oa een grote kinderboerderij aan met veel kleinvee. Mooi om te zien of te knuffelen of te aaien. Maar ook een doolhof, een draaimolen en authentieke kinderspelletjes ontbreken niet.
  • Op het Paviljoen diverse muziekoptredens van onder andere Vernice en de Zjoem. Beide orkesten brengen een repertoire vol luister-, feest- en dansmuziek.
  • Diverse eetgelegenheden met het goede uit grootmoeders tijd als struif en snert. Brabantse kost. Een gezellig terras zal het geheel completeren. Waarbij een drankje niet hoeft te ontbreken.
  • De wasvrouwen, ook zij zijn weer paraat. Op traditionele manier laten zij zien hoe vroeger de was gedaan werd. Ook de kinderen zijn van harte welkom om eens aan dat waswater voelen en daarna de natte was door de wringer te draaien. Naast en bij onze wasvrouwen is er gezellig terras ingericht waar u een ouwerwetse tas koffie kunt drinken. Natuurlijk met een 'speculassiemopke' erbij.
  • Een melkmuseum en een heuse werkende weidemelkkar waar kinderen machinaal en met de hand kunnen melken.
  • De brabantse mandevlechtersvereniging zal acte de presence geven.
  • De bordercollie's zullen demonstratie's geven van schapen bij elkaar houden.
  • Een scala aan oude ambachten zullen zich presenteren.
·        Daarnaast nog veel meer om hier allemaal te vermelden.

Programma op het marktplein in het centrum en in van Gerwenstraat:

Programma in de van Gerwenstraat
Wat voor muziek zult u hier aan treffen:
Zanggroep Le Noci - een zanggroep van zo'n 35 personen uit Hapert die u een mix van stijlen zullen laten horen. Van Pop, Folk, Rock tot Nederlandstalig. Meezingen mag.
Monkeys for a month - een band met jonge ambitieuze muzikanten die van funk en stevige rock houden. zoals bv de Red Hot Chili Peppers set. Een dansje wagen, geen probleem.Met Niek Luyten op drum, Mark Vosters op gitaar, Joris Brouwers als zanger en Chris Berendsen op basgitaar willen zij de Boerenmert laten trillen!
Afslag 29  Een groep van 4 personen bestaande uit Paul Maas, Ger Baken, Margriet Sol en Crista Castelijns. Deze groep speelt nummers die zijn uitgebracht vanaf de jaren 60 en die passen bij hun stemmen. Ben je een beetje op leeftijd aan het komen, dan is dit zeer herkenbare muziek.
Fogertys Revival - www.fogertys-revival.nl  Een enthousiaste 5 koppige band die de muziek van John Fogerty en Creedence Clearwater Revival opnieuw tot leven brengt. 
Sharp Dressed Men https://www.facebook.com/SDMCoverBand/ Een jonge maar al zeer ervaren en talentvolle Rock Pop Cover formatie met een setlist bestaande uit alleen maar klassiekers uit de jaren 70,80, 90, 00 en 10. Stuk voor stuk geweldige muzikanten uit de Kempen , nu samen in één band. In Mei 2016 stonden ze als winnaar van de publieks prijs in de finale van Bandtalent Podium 10

Bij restaurant Divino nabij de markt.
Afwisselende optredens van Showband Sint Joris uit Hoogeloon, Harmonie Kunst Adelt uit Hapert en de Drumband.

Op het marktplein is van alles te zien en te horen. 
U treft hier diverse belgische paarden en voertuigen aan.
Daarnaast kunt u er demonstraties broodbakken bekijken in een zeer grote mobiele broodoven, waar u tevens kunt genieten van een overheerlijk bakje gratis koffie in het Stas cafe.
Oldtimergroep de Diept presenteert een demonstratie van 25 oldtimers. Daarnaast zal er ook een oude brandweerwagen zal present zijn.

Opa Bakhovenpleintje. 
Een doorlopend muziekprogramma
Zanggroep 'De Liederentafel Hapert' zal u verwennen met leuke liedjes van vroeger die u zeker nog herkent. Meezingen mag.
Verder treft u hier een nostalgisch kermisorgel uit 1872 aan. Het orgel wordt nog door stoom aangedreven. Speciaal voor de Boerenmert is dit orgel nu ook in Hapert. normaliter trekt dit orgel vooral door België, Engeland en Duitsland. De moeite waard dus om hier naar te komen kijken en luisteren.

In gemeenschapshuis den Tref

In de grote zaal van gemeenschapshuis den Tref is er de gehele dag een expositie van diverse kunstenaars uit de regio, maar ook van buiten. Waaronder schilderstukken, schrijnwerkgereedschappen, kantklossen en een poppenmaakster.
Bijzonder dit jaar is de aanwezigheid van Annemarie Paans die haar werken zal laten zien. zij heeft een bijzondere wijze van schilderen, namelijk haar vingers.

Zeker de moeite waard om even binnen te lopen.
Natuurlijk is hier ook gelegenheid om even rustig te zitten en wat bij te kletsen onder het genot van een drankje en/of hapje.

Oude ambachten Vele oude ambachten. Het is tenslotte een Boerenmert die het Kempische boerenbestaan van 50 a 100 jaar geleden doet herleven.

Ballonvaart over de brabantse Kempen
bij voldoende deelname (niet gratis) en juiste weersomstandigheden zal er een ballonvaart gemaakt kunnen worden.
Sky ballonvaarten organiseert bij voldoende deelname een ballonvaart vanaf de Boerenmert 2017. Deze ballontocht betekent voor u een mooie tocht over de Brabantse Kempen en is de ideale afsluiten van een unieke dag op de Boerenmert. Aanmelden kan via info@skyballonvaarten.nl of telefonisch 085-5009911. foto’s via website skyballonvaarten.nl of afbeeldingen ballonvaarten op internet.

De Historische optocht
Deze trekt om 13.00 uur en om 15.30 uur.

Webdesign Mike Vosters en Milou van Ham